Om GeoArt

Siden åbningen har GeoArt været hjemsted for skiftende udstillinger af kunst samt en permanent udstilling af sten, krystaller og mineraler. De flotte lokaler i Asserbo rummede tidligere Nordsjællands Naturmuseum der husede en meget stor samling af udstoppede fugle, pattedyr, krybdyr og sommerfugle. Så bygningerne har været anvendt til museum i mange år.

Baggrunden for at Britt Ersking og Gunnar Hagemann i 1991 valgte at åbne GeoArt var en interesse i sten og stenslibning. En interesse der mange år tidligere havde ført til åbningen af hobbyforretningen Sten & Fritid i Frederiksværk, der solgte stenslibningsmaskiner, råsten, indfatninger m.m. til hobbybrug. Der drives den dag idag stadig handel med udstyr til stenslibning og materialer hertil hos GeoArt.

Behovet for at kunne præsentere udstillingen af sten, krystaller og mineraler på en ordentlig måde førte i 1996 ved lidt tilfældighed til, at der blev bestilt 20 vitrineskabe på Bali. Besværligheder omkring leverancen førte til det første besøg på Bali. Her blev det besluttet ikke bare at sende 20 tomme vitrineskabe hjem, men at fylde dem med forskellige genstande inden afsendelsen. På den måde startede vores salg af ting fra Østen. Faktisk endte en del af vitrineskabene med også at blive solgt, og så var grundlaget for endnu en tur til Bali tilstede. Det er blevet til mange ture siden da.

Idag indkøbes der ikke længere kun ting fra Bali, men også fra Java, Lombok, Sulawesi, Kalimantan, Sumba, Flores, Kayangan og Timor. Også Thailand, Indien, Laos, Burma og Kina er kommet til sidenhen.

I 2019 solgte  vi huset på Frederiksværkvej og flyttede til Fyn. Vi åbner i 2020 butik på adressen Kolshave 4, Bogense.